Подобряване състоянието на стомашно чревния тракт

Подобряване състоянието на стомашно чревния тракт

Лудешкият ритъм на живот в мегаполиса, влошената екология, яденето на крак, честата консумация на бързи храни, както и липсата на двигателна активност, са все неща, които оказват негативно влияние върху храносмилането и провокират нарушаване на работата на чревния тракт.

В днешно време нарушенията в работата на чревния тракт са лидери в списъка на най-разпространените проблеми на човечеството. По данни от статистиката, приблизително 18 % от възрастното население в света има подобни проблеми.
Здравето и качеството ни на живот също зависят от състоянието на чревния тракт, защото около 80% от лимфната система на тялото има пряка връзка с него. Лимфната система произвежда различни вещества, пази тялото от въздействие на болестотворни бактерии и микроби.
Най-разпространеното нарушение на чревната перисталтика е продължителното задържане на изпражненията или запек в резултат на дисбаланс на обменните процеси в тялото. Много хора подценяват този проблем и това е много жалко, защото нарушенията в работата на чревния тракт могат да доведат до сериозни заболявания.

Причини за нарушения в работата на чревния тракт

Чревния тракт и неговото подобряване - ИзиЛАКС, EasyLAXНай-често тези причини са свързани с неправилното хранене. При повечето съвременни хора храненето е нерационално и се основава най-често на следните три фактора: прекалената употреба на рафинирани и бързи храни, недостигът на фибри в менюто и липсата на балансирани хранителни съставящи.
Прекомерната консумация на рафинирани и консервирани храни, лесно смилаеми захари и тестени изделия често води до неправилно функциониране на червата. Смилането на тези продукти е толкова лесно, че механичното дразнене на чревната лигавица, което помага за изпразването на червата се забавя и в резултат на това с времето се развива хроничен запек.
Запекът се дължи и на недостатъчния прием на хранителни влакна (фибри), които служат за храна на бактериите, регулиращи нормалната работа на червата, понижават нивата на холестерола и имат умерено жлъчегонно действие. Богати на фибри са зеленчуците, плодовете, дребните горски плодове, зърнените храни, пълно зърнестия хляб. Влакната не се смилат от стомашно-чревния тракт и така регулират двигателната активност на червата и стимулират перисталтиката.
И разбира се, върху работата на чревния тракт влияние оказва не балансираното хранене. Хранителен дисбаланс предизвикват също и еднообразните храни. Ярък пример за лошо балансирано хранене е хлебче от фино бяло брашно с кренвирш или кюфте, обилно полети с майонеза или кетчуп.
Още една причина за нарушения на чревната перисталтика са ниско въглехидратните или протеинови диети, които предизвикват задържане на изпразването на червата. Други проблеми с чревния тракт могат да предизвикат слабителните фитопрепарати, които в по-голямата си част съдържат сена — много силно слабително, често включвано в състава на различни средства за отслабване; сената предизвиква привикване и стомахът спира да работи самостоятелно.
Изброените фактори, свързани с неправилното хранене се влошават и от недостатъчното поемане на течности, както и от липсата на двигателна активност (хиподинамия). В отделни случаи, наличието на признаци за нарушения на перисталтиката говори за сериозни заболявания не само на стомашно-чревния тракт, но дори и на нервната и пикочно-половата система.

Симптоми за нарушения в работата на чревния тракт

• Запек
• Метеоризъм
• Неприятно усещане за препълнени черва
• Болки и спазми в корема
• Загуба на апетит
• Главоболие
• Оригване

Към външните прояви на дисбаланс на чревните функции могат да спадат и лош дъх, бял налеп по езика, бърза умора, чупеща се коса и нокти, пъпки, обриви, суха и възпалена кожа.

Хранене при нарушена работа на чревния тракт

• Храната трябва да е сварена или приготвена на пара. От менюто следва да се изключат пържено, тлъсто, пушено и солено.
• Трябва да се ограничат всички подправки, веществата, които стимулират отделянето на стомашен сок или такива, които предизвикват ферментация.
• Необходимо е да се ограничи консумацията на всякакви сладкарски изделия, месни продукти, консерви, бял хляб и т.н.
• Менюто следва да се допълва с пресни плодове и зеленчуци, млечно-кисели храни и каши.
• Трябва напълно да се спрат алкохола и тютюнопушенето.
Продължителните, хронични проблеми с дефекацията често водят до интоксикация на организма, която от свой ред става причина за различни заболявания на храносмилателната система.
Продължителният запек може да доведе до усложнения и до всевъзможни заболявания на правото черво: хемороиди, напукване на ректума, парапроксит и др. Нарушенията в чревния тракт също могат да допринесат за разширяване и удължаване на дебелото черво, в резултат на което проблемите с дефекацията стават все по-чести. Най-сериозното усложнение в резултат на запек е рак на дебелото черво и ректума.

Чревния тракт и неговото подобряване - ИзиЛАКС, EasyLAXИзиЛАКС — новото средство за лечение

Новата изключителна формула на ИзиЛАКС съдържа 7 уникални растителни компонента с мек слабителен ефект, които не вредят на тялото. ИзиЛАКС не само нормализира работата на чревния тракт, но и подобрява обмяната на веществата, което спомага за естественото и безболезнено прочистване на организма.
Екстрактът от корен на черна ряпа, влизащ в състава на ИзиЛАКС е природно слабително, което стимулира храносмилателната функция на червата и има лаксативно действие. Той съдържа голямо количество фибри, подпомагащи храносмилателните процеси, извежда от тялото вредните продукти от обмяната на веществата и подпомага водно-солевата обмяна. Екстрактът от корен на Цикория е полезен за храносмилателната система: в състава му се съдържа инулин, който възстановява микрофлората на червата и прочиства тялото от токсини. Цикорията подпомага нормализирането на обмяната на веществата и това я прави ефективна не само при облекчаването на случаите на запек, но и при лечение на затлъстяване. Екстрактът от Живовляк е натурално и абсолютно безвредно за тялото слабително; той стимулира чревната функция, омекотява изпражненията и възстановява чревната перисталтика. Екстрактът от корен на Джинджифил нормализира работата на чревния тракт, извежда от тялото вредните вещества и токсини, облекчава разграждането и усвояването на храната, регулира перисталтиката — процесът на съкращаване на мускулите на червата, благодарение на което храната се движи по хранопровода. Екстрактът от Люцерна подобрява обмяната на веществата, засилва детоксикиращите функции на черния дроб. Той снема мускулното напрежение, свързва канцерогенните вещества в червата и ускорява извеждането им от тялото. Екстрактът от плодове на Бял трън стимулира образуването и извеждането на жлъчния сок, премахва стомашните болки, намалява газообразуването. Екстрактът от семе на Резене подобрява чревната перисталтика, повишава секрецията на храносмилателните жлези.
Уникалността на натуралния комплекс ИзиЛАКС се изразява в това, че оптимално балансираната му формула съдържа активни компоненти със системно синергично действие върху организма.
ИзиЛАКС е ефективен при профилактиката на стомашно-чревни нарушения, увеличава секрецията на храносмилателните жлези, подобрява перисталтиката. ИзиЛАКС се препоръчва за програми за детоксикация и намаляване на теглото.
Натуралният комплекс ИзиЛАКС ще ви освободи от проблемите с храносмилането, ще спомогне за провеждането на меко и естествено прочистване без вреда за организма.

На кого се препоръчва комплекса ИзиЛАКС:

• На всички, които имат проблеми с храносмилането (газове, подуване, запек).
• На всички, които искат да се прочистят по естествен начин.
• На всички, които искат да подобрят обмяната на веществата си.
• На всички, които искат да контролират теглото си.
.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *