Моето запознаване с МЛМ

До запознаването ми с Vision International People Group никога не съм работил в компания работеща по мрежов маркетинг, а сигурно и не бих започнал ако не бяха се появили здравословните ми проблеми. Няколко месеца по-късно подобрявайки здравето си разбрах, че давайки информация на хората около мен които виждаха подобряването и разликата в моето здравословно състояние, човек може да заработи добри пари. А за това трябваше да науча нещо за Мрежовия Маркетинг, който търси – намира, така при мен попадна една книга на Джим Рон.

rohn л

/ Джим Рон е един от най-популярните специалисти в Америка по теория и практика на успеха. Повече от 30 години Джим Рон се е занимавал с основно проучване на фундаменталните основи на поведение на човека, оказващи най-голямо въздействие на личния живот и деловата му дейност. Провел е повече от 500 семинара в Европа, Азия, Австралия и Африка.

Джим Рон е член на Националната Асоциация на ораторите. През 1985 г. му беше връчена наградата на Асоциацията “За заслуги и професионализъм в ораторското изкуство”.

Джим Рон е сътрудничил в качеството си на бизнес-консултант с много крупни корпорации на Америка (ITT, IBM, General Motors, Xerox и др.)

Сега основните творчески усилия на Джим Рон са насочени в много профилната корпорация “JIM ROHN International.” Компанията се занимава с маркетинг и развитие на личността, разработка и провеждане на учебни програми, семинари и тренинги, производство на аудио- и видео продукция, книгоиздателство. /

Когато прочетох тази книга разбрах само едно важно нещо: Ако не си помогна сам в този живот – никой няма да ми помогне.

За да имаме повече, преди всичко трябва да бъдем нещо повече” – такава е философията за развитие на личността, успеха и щастието, представена от Джим Рон в книгата “Пет основни фрагмента от мозайката на живота”.

Thank you very much Mr. Rohn – Книгата ви ме направи съвсем друг човек … След това разбира се е имало и други книги, видео и аудио материали за обучение и развитие, но тази книга има много голямо влияние моя живот. За тези които искат да я прочетат , но не могат да я намерят могат да ми пишат на е-mail: n_kalaydzhiev@abv.bg ще ви я изпратя в електронен вариант.

Така след прочитането на тази книга в мен се надигна желание да създам свой собствен бизнес. Оказва се, че след като нямаш много пари, без солидни връзки, без специално образование, това което можеш да си позволиш е само бизнес, в които изброените фактори не са от значение.

Излишно е да се каже, че такъв бизнес е мрежовия маркетинг?

Поради липсата на опит и умения аз, трябваше да се обучавам. Имах късмет да се запозная с хора, които в продължение на години са натрупали огромен опит, правилни навици, големи чекове и са постигнали много висока квалификация в компанията. Това не е моя случай.

Оказа се че не съм много успешен и късметлия, но който се обучава и не се отказва, е въпрос на време и при него ще дойдат първите резултати. Появиха се първите дистрибутори в моята организация и първите чекове. Основният урок, който съм получил през първите месеци от работата си в мрежовия маркетинг е:

Винаги давай пълна и точна информация на хората.

Винаги спазвай правилата и не подвеждай хората.

Аз препоръчвам на всички заинтересовани в нашата индустрия, да прочетете прекрасните книги на :

r.c_m2л

Бизнес школа за хора, които обичат да помагат на другитеРобърт Т. Кийосаки

r.c_mл

Четирите потока на ПАРИТЕ Пътеводител към финансова свободаРобърт Т. Кийосаки

s.c.1

Седемте навика на високо ефективните хора Действителна стратегия за личностна промяна Стивън Кови

Десет урока върху салфеткакак да изградим голяма и успешна мрежова организацияДон Файл (Don Failia)

Най-великия търговец в светавие можете да промените живота си сбезцената мъдрост на десет древни свитъка – Ог Мандино

Факт е, че някои недобросъвестни дистрибутори подвеждат новите кандидати с обещания за огромни печалби в първите няколко месеца на работа. Това е фундаментално погрешно и подкопава репутацията на нашия бизнес. Мрежовия маркетинг не е „бързи пари“ и още повече няма „безплатен обяд „.

Тук вие ще спечелите, само когато научите хората, които сте поканили в своята организация да заработват пари. Това отнема време. Но ако вие научите основните неща и правите всичко правилно, то това което сте създали ще ви се изплаща през целия ви живот.

03. октомври 2009 by niky59
Categories: 3. Моето запознаване с MLM | Tags: , , , , , , , , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *