ЧАЙ – VISION – КОЛЕКЦИЯ

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

.

Vision Tea


Компания Vision представя линия натурален билков чай Vision Tea.

В линията Vision Tea са включени 5 вида чай: «Хибискус и горски плодове», «Липа и мента», «Маточина и шипка», «Зелен чай с лимонова трева», «Шипка и мащерка».

Чаят е приготвен с използване на старателно селекционирани билки, растящи в Литва в екологично чистия район Швенченеляй, който се намира в непосредствена близост до Аукштайтийския национален парк.

Рецептурите са разработени ексклузивно за Vision Group от специалистите на научно-изследователската лаборатория на компания Svencioniu Vaistazoles, която произвежда билков чай от 1883 година и старателно съхранява своите традиции.

Рецептите на чая са разработени с оглед на уникалните свойства на всяка съставка и вкусовите предпочитания на потребителите, запазвайки пълния спектър от полезни свойства. Всеки вид притежава индивидуален букет от вкусови нюанси и аромати. Vision Tea не съдържа изкуствени оцветители, ароматизатори, консерванти и добавки.

Vision Tea загрява, тонизира или успокоява нервната система, способства за добрия метаболизъм.

Може да приготвите Vision Tea много просто и бързо, по същия начин, както приготвяте обикновения чай в пакетчета.

Предимства на опаковката на Vision Tea:

– Съвременна производствена технология, използваща връвчица от естествен памук, която надлежно свързва пакетчето с – хартиения етикет

– Индивидуалната опаковка на пакетчетата позволява да се запази свежестта и аромата

– Лека и удобна ориентация по видовете чай – всяка кутия има различна цветна ивица.


=

Зелен чай с лимонова трева

Състав: листа от зелен чай, лимонова трева.

Зеленият чай е спечелил света, благодарение на уникалните си свойства: високата концентрация на съдържащите се в него антиоксиданти, подпомага защитата на организма от вредното въздействие на свободните радикали. Зеленият чай съдържа витамини, минерали, ценно етерично масло и флавоноиди, и традиционно у нас се асоциира с дълголетието. Лимоновата трева благотворно влияе върху храносмилането, подпомага общото укрепване на организма. Чаят пленява с мекия си вкус и нежен цитрусов аромат, добре освежава, подарява нови незабравими усещания…

Историческа справка.

В Китай и Япония листа от зелен чай активно се използват в салати, супи или се задушават с месо — по съдържание на белтъчини, зеленият чай може да се сравни с боба или лещата. От древноста се счита, че лимоновата трева е способна да отблъсква мрачните мисли и да вдъхва нови сили.

Зелен чай с лимонова трева – дълъг и щастлив живот!

Хибискус и горски плодове

Състав: цвят от хибискус, горски плодове, плодове на арония (черноплодна рябина) и плодове на трънка, плодове на шипка, листа от мента.

Композиция от пет шедьовъра на природата – ароматна и разнообразна по вкусовите си нюанси – съдържа уникална колекция от полезни вещества. Шипката и хибискуса са богати на витамин С; подпомагат повишаването на тонуса и общото укрепване на организма. Аронията (от гръцките думи «помощ», «полза»), трънката и ментата, които са богати на витамини, минерали и други биологично активни вещества, подпомагат нормализирането на дейността на организма. Една чаша чай, не само загрява и повдига настроението, но и влияе благотворно върху работата на Вашия организъм, благодарение на действието на натуралните компоненти.

Историческа справка

В Древния Изток добавяли цвят от хибискус в състава на различни благовония за тяло и за помещения, а също така в чая. В Древния Рим за същите цели използвали цвят от шипка (дива роза). Спартанците лекували раните си с масло от шипка.

Скитите вярвали, че аронията е мощен талисман, който защитава от уроки и магия.

Хибискус и горски плодове – бодрост у дома и на работата!

Липа и мента

Състав: цвят от липа, листа от мента.

Нежен аромат на цъфнала липа и ароматна свежест на мента… Благодарение на богатото съдържание на витамини и ценни етерични масла, липовият цвят отдавна се използва в народната медицина като общоукрепващо и понижаващо температурата средство. Не по-малко популярна е ментата, богата на много полезни вещества, в това число на етерични масла и флавоноиди. Вкусният и ароматен чай с цвят на балтийски кехлибар, събрал в себе си всички цветове на лятото, ще Ви загрее и ще Ви изпълни с енергия. Чаят от липа и мента ще Ви изпълни с усещане за душевна хармония и ще Ви подари чувство за комфорт и защита.

Историческа справка

Липата е свещено дърво за много народи: римляните лекували с нея женското безплодие, древните славяни олицетворявали в нея богинята на любовта и красотата Лада.

Липовият цвят е използван и в лечебните компреси. Според древните гърци, ментата укрепвала ума, а ваните с мента спомагали за концентрацията.

Липа и мента – душевна хармония през целия ден!

Маточина и шипка

Състав: листа от маточина, плодове на шипка, плодове на ким.

Маточината е богата на витамин С, микроелементи, флавоноиди, етерични масла, подпомага нормализацията на дейността на всички системи в организма. Благодарение на съдържанието на витамин С, плодовете на шипката са великолепен адаптоген, подпомагащ повишаването на имунитета, умствената и физическа работоспособност. Кимът влияе положително върху храносмилането, има общоукрепващо действие. В композицията тънките вкусови нюанси се съчетават с наситените, нежният лимонов аромат на маточината – с тръпчивите нотки на кима. Чаят ефикасно освежава, прекрасно утолява жаждата и възстановява силите след тежко натоварване.

Историческа справка

За целебните свойства на маточината знаели още древните гърци и араби, а през ХVI век великият лекар Парацелз я нарича „елексир на живота”. Древните римляни считали, че ароматния ким дава сили, придава свеж дъх и прогонва злите духове. Френските велможи добавяли няколко капки масло от шипка върху кърпичките си и ги подарявали в знак на любов на дамите на сърцето си.

Маточина и шипка – романтично настроение и нова енергия!

Шипка и мащерка

Състав: плодове на шипка, листа от мента, мащерка.

Благодарение на съдържанието на витамин С, плодовете на шипка подпомагат общото укрепване на организма. Ментата и мащерката, които са богати на много ценни етерични масла и флавоноиди, влияят благотворно върху дейността на всички системи на организма. Една чаша от тази удивителна напитка, не само ще Ви възвърне душевната хармония и ще Ви подари нова жизнена енергия, но и ще се запомни с неповторим, оригинален вкус. Животворна сила на шипка, нежен вкус на мента и мек билков аромат – чай, който поддържа Вашия имунитет.

Историческа справка.

Първите сведения за мащерката датират от III хилядолетие преди нашата ера: на древните клинописни шумерски таблици е записана рецепта за целебен компрес с мащерка. Римляните взимали вани с мащерка за повдигане на тонуса. В Древния Египет шипката била символ на младостта, любовта и красотата, мъжката мощ и сила.

Шипка и мащерка – оптимизъм и вдъхновение!

 

teaПолезни съвети:

– Не дегустирайте наведнъж повече от един-два сорта Vision Tea

– Не употребявайте много сладкиши при употребата – това може да промени вкуса на напитката

– Само след няколко дегустации може да определите своите вкусови предпочитания

С чай Vision Tea грижата за здравето се превръща в истинско удоволствие!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *